Voeding bij gezondheid en ziekte - 7e druk 2017
Introductie
Toetsen
-
Hoofdstuk 1: Voedingspatronen
Geen score -
Hoofdstuk 2: Voedselaanbod
Geen score -
Hoofdstuk 3: Voedingszorg en voedingsvoorlichting
Geen score -
Hoofdstuk 4: Voedingsnormen en voedingsonderzoek
Geen score -
Hoofdstuk 5: Koolhydraten, voedingsvezels en alcohol
Geen score -
Hoofdstuk 6: Vetten
Geen score -
Hoofdstuk 7: Aminozuren en eiwitten
Geen score -
Hoofdstuk 8: Energie en stofwisseling
Geen score -
Hoofdstuk 9: Vitamines
Geen score -
Hoofdstuk 10: Mineralen en water
Geen score -
Hoofdstuk 11: Nieuwe ontwikkelingen in de voedingsleer
Geen score -
Hoofdstuk 12: Voeding bij zwangerschap en lactatie
Geen score -
Hoofdstuk 13: Zuigelingenvoeding
Geen score -
Hoofdstuk 14: Voeding voor peuters en kleuters
Geen score -
Hoofdstuk 15: Voeding voor schoolkinderen en adolescenten
Geen score -
Hoofdstuk 16: Voeding voor ouderen
Geen score -
Hoofdstuk 17: Sport en voeding
Geen score
Flitscolleges
- Inleiding
- Aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen (hoofdstuk 4)
- Voedingsvezels (hoofdstuk 5)
- Emulgeren (hoofdstuk 6 en 26)
- Hart- en vaatziekten (hoofdstuk 6)
- Insulineresistentie (hoofdstuk 6, 8, 11, 21 en 30)
- Eiwitbehoefte (hoofdstuk 7 en 32)
- Energiestofwisseling (hoofdstuk 8)
- Energiestofwisseling hersenen (hoofdstuk 8)
- Energiestofwisseling spieren (hoofdstuk 8 en 17)
- Energiebehoefte (hoofdstuk 8 en 32)
- Antropometrie (hoofdstuk 8 en 21)
- Suppletie en toxiciteit (hoofdstuk 9 en 10)
- Dehydratie (hoofdstuk 10 en 26)
- Vochthuishouding (hoofdstuk 10 en 17)
- Microbioom (hoofdstuk 11)
- Zwangerschap (hoofdstuk 12)
- Maag-darmkanaal (hoofdstuk 26)
- Glykemische index (hoofdstuk 30)