Noordhoff Uitgevers

Het OK! model - 1e druk 2018

Welkom op de website van het boek: het OK! model. Methodische aanpak van organisatievraagstukken. Het OK! model ondersteunt je bij het integraal in kaart brengen van organisaties, de omgeving van de organisatie en netwerken van mensen die omgeving en organisatie met elkaar verbinden.

Organisaties onttrekken waarde aan de omgeving en voegen ook weer waarde toe. Deze waarde is OK! indien het evenwichtig bijdraagt aan de ontwikkeling van mensen, sociale relaties, intellectualiteit, materiële zaken, natuurlijke bronnen en financiële posities.

Op deze digitale leeromgeving vind je bij ieder hoofdstuk van het boek:

De documenten in de leeromgeving zijn zodanig ontworpen dat je per hoofdstuk het OK! model kunt toepassen. Je denkt misschien: 'Dat is mij te veel', maar bedenk dan dat vraagstukken het best opgelost worden als je bereid bent naar de samenhang te kijken. Door het geheel onder de loep te nemen zie je wat gedaan kan worden om oorzaken weg te nemen en besluiten te nemen die daadwerkelijk waarde toevoegen aan mens, relatie, intellectualiteit, materialiteit, natuur en financiën.

We wensen je veel plezier met het integraal waarnemen van organisaties, hun omgeving en mensen die daar deel van uitmaken. En nog meer plezier met het zoeken en vinden van oorzaken die leiden tot een onevenwichtige onttrekking of toevoeging van waarde aan onze maatschappij. Die oorzaken samen leren oppakken en aanpakken, daar gaat het ons om!