Jaarverslaggeving - 6e druk 2011
Links
Algemeen

www.accountancyplein.nl Portal met overzicht van accountants, financiële software en vacatures op het gebied van accountancy.
www.commissiecorporategovernance.nl
www.lexisnexis.nl LexisNexis is een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in informatievoorziening. LexisNexis beschikt over een database met informatie uit zo'n 35 000 bronnen. Dit zijn onder meer kranten, tijdschriften, databanken en radiotranscripts.
accountancy.pagina.nl Portal Accountancy
www.accountantsonline.nl Portal Accountants online
controller.pagina.nl Portal controllers
www.sarbanes-oxley.com Sarbanes Oxley Sarbanes-Oxley allows firms to stay abreast of the proposed and final rules and regulations issued by the SEC to implement the Sarbanes-Oxley Act (SOX).

Brancheorganisaties

www.nivra.nl Het Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants (NIVRA) is de publiekrechtelijke beroepsorganisatie van de ruim 13 000 registeraccountants.
www.novaa.nl Alle ruim 6500 AA-Accountants in Nederland zijn verenigd in de NOvAA, de Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten.
www.norea.nl NOREA is de beroepsorganisatie van IT-auditors
www.iia.nl Het Instituut van Internal Auditors Nederland is de beroepsvereniging van en voor internal auditors in Nederland.
www.novak.nl Stichting NOVAK (Nederlandse Organisatie van Accountants en Accountantskantoren) stelt zich ten doel deelnemers zo effectief en efficiënt mogelijk te laten functioneren in hun werkomgeving, onder meer door het behalen van schaalvoordelen op het gebied van kennis, kunde en inkoop.
www.nga.nl Het NGA is een onafhankelijke beroepsvereniging van controllers / financieel-administratieve managers met ongeveer 1100 leden. De leden zijn werkzaam bij organisaties van verschillende omvang in zowel de profit- als de non-profitsector.
www.noab.nl Binnen de Nederlandse Orde van Administratie en Belastingdeskundigen (NOAB) zijn zo'n 600 kantoren, verspreid over heel Nederland, actief. NOAB biedt ondernemers in het MKB 'Zekerheid in Kwaliteit'.
http://www.sra.nl SRA Bij het Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-administratieconsulenten (SRA) zijn 600 kleine en middelgrote accountantskantoren aangesloten. Het SRA is door het NIVRA erkend als koepelorganisatie.

Tijdschriften

www.controllersmagazine.nl ControllersMagazine is een onafhankelijk vakblad voor controllers, treasurers en financieel managers. Belangrijke aandachtsgebieden zijn: management accounting, verslaglegging, e-business, ICT, outsourcing en treasury. Bovendien bevat ControllersMagazine journalistieke bijdragen, zoals interviews met vakgenoten.
www.nivra.nl De primaire doelgroep van 'de Accountant' wordt gevormd door registeraccountants. Deze zijn verder onder te verdelen in de functiecategorieën openbaar accountant, overheidsaccountant, interne accountant en financieel management. Maar ook binnen deze subdoelgroepen zijn weer segmentaties aan te brengen (milieu-accountant, 'mkb-accountant', forensisch accountant, jonge leden, leden in kleine kantoren enzovoort).
www.mab-online.nl Het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie kent als doelgroep accountants, bedrijfseconomen en financieel managers. MAB biedt toegankelijke artikelen, geschreven voor en door vakgenoten die zich actief inzetten voor vernieuwing in de accountancy en bedrijfseconomie. Belangrijke terugkerende thema's zijn onder andere: Financiering, Belastingen, Organisatie & Management, Ondernemingsrecht, Externe verslaggeving, Accountantscontrole en Management accounting.
www.ci.nl MCA Tijdschrift voor Organisaties in Control, verschijnt zesmaal per jaar.

© Noordhoff Uitgevers | 6.3.5 | Voorwaarden | Privacy | m