Noordhoff Uitgevers

SPD

Fiscale jaarrekening is geschreven vanuit de behoefte aan een duidelijk, geïntegreerd en competentiegericht boek voor studenten in de eindfase van hun studie. De samenhang tussen belastingrecht, externe verslaggeving en boekhouden maakt dit boek geschikt voor vele HBO-/WO-opleidingen (accountancy, bedrijfseconomie, fiscaal recht, SPD).

Voor de SPD-opleiding kan dit boek worden gezien als het tweede deel van de driedelige serie, die bestemd is voor studenten die zich voorbereiden op het vak bedrijfsadministratie. Dit deel bevat de stof overeenkomstig het SPD-examenprogramma Fiscale jaarrekening van september 2012.

De vele voorbeelden, samenvattingen en de zelftoetsen helpen bij het bestuderen van de theorie. Voor een goede voorbereiding op het examen bestaat de methode uit een theorieboek een opgavenboek en een uitwerkingenbundel. Op de website www.fiscalejaarrekening.noordhoff.nl vindt u aanvullende informatie.

behandelt na een introductie over de verslaglegging ten behoeve van de fiscus de fiscale jaarrekening eenmanszaak, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap, naamloze vennootschap en besloten vennootschap. Het boek sluit af met een hoofdstuk over fiscale eenheid en een uitgebreid voorbeeld.

De vele voorbeelden, samenvattingen en de zelftoetsen helpen bij het bestuderen van de theorie. Voor een goede voorbereiding op het examen bestaat de methode uit een theorieboek een opgavenboek en een uitwerkingenbundel.

Bekijk hier de inhoudsopgave

Productinformatie

Fiscale Jaarrekening
Henk Fuchs en Yvonne van de Voort
ISBN 978-9001-82378-8
256 pagina's
Naar de catalogus

Fiscale jaarrekening – opgaven
Henk Fuchs en Yvonne van de Voort
ISBN: 978-90-01-82382-5
188 pagina's

Fiscale jaarrekening – uitwerkingen
Henk Fuchs Yvonne van de Voort
ISBN: 978-90-01-82383-2
110 pagina's