Debiteurenbeheerder
Methode

De Associatie voor Praktijkexamens zet met het nieuwe examen Debiteurenbeheerder een belangrijke stap op weg naar professionalisering van debiteurenbeheer. Het functiegerichte diploma komt tegemoet aan de groeiende vraag naar gekwalificeerde incassospecialisten.

Binnen de opleiding zullen in korte tijd alle facetten van het vak voorbijkomen, van debiteurenadministratie en kredietbeleid tot communicatie en de juridische kant.

Dit studieboek bestaat uit de onderdelen ‘Administratie, organisatie en communicatie’ en ‘Juridische aspecten’. De inhoud is volledig afgestemd op het examenprogramma Debiteurenbeheerder. Studerenden die zich voorbereiden op het examen Credit Collector kunnen voor het schriftelijk examen volstaan met de bestudering van het onderdeel ‘Juridische Aspecten’.
De onderwerpen die behandeld worden in ‘Administratie, organisatie en communicatie’ vormen een goede basis voor het volgen van de trainingen gericht op het mondeling onderdeel van dit examen.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met vragen en opdrachten. Deze kunnen bestaan uit diagnosevragen, meerkeuzevragen en casussen. De antwoorden van de diagnosevragen en de meerkeuzevragen zijn te vinden op www.debiteurenbeheerder.noordhoff.nl.

© 2013 Noordhoff Uitgevers | 6.3.2 | Voorwaarden