Operationeel personeelsmanagement
Opdracht

Instructie
Opdrachtomschrijving
In deze opdracht ben je medewerker Personeelszaken bij Furore BV, een bedrijf in kunststofproducten. Furore is een middelgrote onderneming die onderdeel uitmaakt van een groter concern. Het bedrijf behaalt redelijk goede resultaten. Toch is op een aantal vlakken verbetering nodig. De directie heeft een extern organisatieadviesbureau advies laten uitbrengen. Daaruit blijkt dat onder meer de afdeling Magazijn en Expeditie (ME) een andere opzet moet krijgen. De bestaande functies in het magazijn moeten anders ingevuld worden. Het idee is om de magazijnbediendes een duidelijker afgebakend takenpakket te geven en ze zo meer bij de bedrijfsvoering te betrekken. Daarnaast zijn er nieuwe functies nodig.
Jij krijgt de opdracht functieprofielen op te stellen voor de nieuwe en veranderde functies binnen de afdeling ME. Ook wil de directie graag een advies over de gevolgen die dit heeft voor het personeelsbeleid.
Criteria eindproduct
Het eindproduct is een adviesnota die bestaat uit de volgende onderdelen:

  • nieuwe functieprofielen Magazijn en Expeditie

  • advies over verband tussen functieprofielen en personeelsbeleid

Nieuwe functieprofielen Magazijn en Expeditie
Dit onderdeel beslaat maximaal vijf pagina's A4. Beschreven zijn de gevolgen die de veranderingen bij Magazijn en Expeditie hebben voor het bestaande functieprofiel 'magazijnbediende'. Aangegeven wordt hoe deze algemene functiebeschrijving opgesplitst kan worden in een aantal meer specifieke functieprofielen. Een van deze specifieke functieprofielen wordt volledig uitgewerkt.
Daarnaast worden drie van de aangegeven nieuwe functies uitgewerkt tot volledige functieprofielen. In de functieprofielen wordt aandacht besteed aan de plaats in de organisatie, taken, technische en sociale vaardigheden, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en opleidingseisen.

Advies over verband tussen functieprofielen en personeelsbeleid
Het advies beslaat maximaal twee pagina's A4. In het advies wordt beschreven op welke deelterreinen van personeelsbeleid er mogelijk knelpunten ontstaan als gevolg van de gewijzigde situatie op de afdeling en de gewijzigde functieprofielen.

Extra aanwijzingen
Houd bij de formulering van je adviesnota rekening met het publiek waarvoor je schrijft.

Klik hier voor de casus Furore BV.

Achtergrondinformatie
Klik hier voor achtergrondinformatie

© Noordhoff Uitgevers | 6.3.5 | Voorwaarden | Privacy | m